När Lulerapparen Zacke gav sitt namn till känna på den svenska hiphop-scenen slogs gemene man av hans välvässade penna, akrobatiska tunga och personliga uttryck. Sedan dess har han finslipat sitt uttryck och sakta men säkert etablerat sig som en av landets allra främsta rappare och textförfattare.

Debutalbumet "Visst är det Vackert" från 2010 hyllades av kritikerkåren och tog hem priset som årets hiphop på Manifestgalan 2011. I februari 2013 släpptes dess efterlängtade uppföljare "Renhjärtat", som ytterligare understryker Zackes sällsynta förmåga att kombinera stenhårt sväng med nyskapande och välskrivna texter.

Än en gång står världsproducenten "Mördar-Anders" Rensfeldt (Movits!) för de knivskarpa produktionerna. Ännu en gång har Zacke låtit sitt kärva Norrbottnisk-Marockanska lynne reflektera sin omvärld, och inte minst sig själv.  Tillsammans med en stjärnspäckad skara gästrappare och musikanter har de åter igen höjt ribban för hur mycket man kan förvänta sig av svensk hip-hop.

Resultatet blev en LP full av singlar och ett pärlband av personliga betraktelser förankrade i blytunga beats. Recensenterna gav fyror, P3 satte singlarna i rotation och albumet klättrade upp bland Spotifys (topp 100) mest spelade album.

Renhjärtat - något ärligt, okonstlat och genuint.

 

http://zackemusik.se/mediafiler/images/renhjartat_recensioner.jpg